Cortometraje
1997
9 de junio de 2021
9 de junio de 2021
Mirestekoa da, Gipuzkoako sagardotegi ohiturak film batean irudikatu izana eta baserriak hain isolatuta dauden edozer gauza gerta daiteke. Horregatik beldurrezko film etiketa ondo letorke.
Oso aipagarria da anai nagusia eta aitaren interpretazioa. Aldi beran filmaren ingurumena oso aproposa eta ondo aukeratua dago.
Es increíble que las costumbres de las sidrerías guipuzcoanas se hayan retratado en una película y pueda pasar cualquier cosa tan aislada de los caseríos. Por eso la etiqueta de película de terror encajaría bien.
Muy notable es la interpretación del hermano mayor y el padre. El escenario de la película es perfecto y está bien elegido para la película.
Esan beharra dago, protagonistak bere etsaiaren atzetik doanean komunetan izkutatuta. Sekuentzia hori oso baliagarria eta ondo egina dago. Gehien batean enkuadrea, bitan banatuta gelditzen delako. Alde batean, protagonista aurrean daukagu ezkerreko ilun zonalde gehiena betetzen du. Beste aldean, eskuineko aldean agertzen dira bere etsaiak. Beste gauza positiboa amaieran ikusten dugu, kamerak alde egiten duenean etxetik eta ikus dezakegu familiaren isolamendu eta ez dagoenez beste familiarik hainbat kilometrotara, hasieran esan den bezala, edozer gauza gerta daiteke.
He de decir que cuando el protagonista persigue a su enemigo que se esconde en los baños. Esta secuencia es muy útil y está bien hecha. Principalmente en el marco, porque está dividido en dos. Por un lado, el protagonista frente a nosotros llena la mayoría de las áreas oscuras de la izquierda. En el otro lado, en el lado derecho están sus enemigos. Otra cosa positiva que vemos al final es cuando la cámara sale de la casa y podemos ver el aislamiento de la familia y como no hay otra familia a varios kilómetros de distancia, como dije al principio, puede pasar cualquier cosa.
8 de junio de 2021
Zaila baldin bada umeekin, animaliekin eta naturan filmatzea Ander Iriartek bere lehen film laburrean egin zuen eta primeran atera zitzaion. Film honetan bi aktore ditugu umea eta aita. Biek primeran egiten dituzte haien lanak, Josean Bengoetxea (Aita) esperientzia gehiago daukanez aktore moduan filmaren protagonista daukagu.
Plano politenak eta hoberenak animaliak dauzkate, gainera animaliek ez daude CGI baten bidez, benetako animaliak direnez oso natural ikusi da. Eta gauza bera ingurumenarekin. Filmaren kokalekua bikain aukeratuta dago, jantzien aukera baita ere. Esan beharra dago film honetan eta aintzinean kokatuta dauden film guztiak pertsonaien jantziak erosi berria balitz bezala ikusten dira.
Si es difícil rodar con niños, animales y en la naturaleza, Ander Iriarte lo hizo en su primer cortometraje y salió a la perfección. En esta película tenemos dos actores, niño y padre. Ambos hacen su trabajo a la perfección, ya que Josean Bengoetxea (Padre) tiene más experiencia como actor. Incluso si hablan poco, no tienen pronunciación antigua.
Las mejores y más bonitas tomas son de los animales, además los animales no están ahí a través de un CGI, es muy natural ver que son animales reales. Y lo mismo con el medio ambiente. La ubicación de la película es una gran elección, al igual que la elección del vestuario. Hay que decirlo en esta película y todas las películas que se desarrollan frente a ella parecen haber comprado el vestuario de los personajes.
17 de junio de 2021
17 de junio de 2021
Imajinatu banpiroek dauzkaten ahultasunak ez badira existitzen. Horrela hasiko da filma, baina ez espero hain sarrera indartsurekin film osoa hasierako maila mantenduko duela. Azkeneko hitzekin ez dut esan nahi, filmaren amaierak istorioa ez duela ondo itxiko.
Film honek ez dauka gauza aipagarrik edo txarrik eta horregatik film normalen multzoan sartu dezakegu. Hala ere, banpiroen kondaira aldatzen saiatu da.
Imagínese las vulnerabilidades que tienen los vampiros si no existen. Así es como comienza la película, pero no espere que con una introducción tan fuerte toda la película mantenga su nivel inicial. Con las últimas palabras no quiero decir que el final de la película no cierre bien la historia.
Esta película no tiene cosas notables ni malas y por eso podemos incluirla en el plató de películas normales. Sin embargo, ha intentado cambiar la leyenda de los vampiros.
Plano batek asko gustatu zitzaidan. Neskatila zuhaitz batean igota dagoenean eta pantailan ikusten dugu aurretik ilargi bete-betea, dena urdin ilun kolore batekin.
Me gustó mucho un tiro. Cuando la niña está trepando a un árbol y vemos en la pantalla ante ella una luna llena, todo con un color azul oscuro.
8 de junio de 2021
Gartxot kontatu nahi gaituen istorioa, David eta Goliaten tankera da. Oso ondo bideratuta dago gaur egungo egoerak asaldatzeko. Hau da, gobernu aginduak herri xumeari egiten dizkion ankerkeriak.
Diseinuaren aldetik oso polita eta landua dago. Pertsonaien aurpegia morfologia errealitatearekiko ez da batere zehatza baina horrek nortasuna eta beste filmetan nabarmentzen da. Film honetan sua zirrara sortzen dit ikustean, gutxitan agertzen da baina animazioa bikain egina dago.
Filma ondo errespetatu edo behintzat kezkatu dira aintzinean zonalde hartan hitz egiten zen euskalkia islatzea.
La historia que nos quiere contar Gartxot es como la de David y Goliat. Está muy bien enfocado en situaciones perturbadoras del momento. Es decir, las atrocidades que las órdenes del gobierno le hacen a la gente humilde.
Es muy bonito y elaborado en términos de diseño. La morfología de los rostros de los personajes en relación con la realidad no es del todo precisa pero esto se destaca en su personalidad y en otras películas. Al ver que el fuego crea emoción en esta película, rara vez aparece, pero la animación está brillantemente hecha.
La película es muy respetada o al menos se preocupa por reflejar el dialecto que alguna vez se habló en el área.
Interesgarria da, nola Mikeloten ahotsa errepresentatu nahi du aintzenetako kultura eta askatasuna. Hasieran Mikelot bere aitarekin lasai bizi dira eta kristautasuna urteak darama haien artean baina oraindik arbasoen ohiturak errespetatzen dituzte. Minutuak aurrera doazen heinean ikusiko dugu, kristauek aintzineko folklorea suntsitu edo eraldatu nahiko dute. Mikeloten istorio hori bera da, hasteko bere ahots polita lapurtu nahi dute kristau bihurtuz eta beste aldetik bere aita desagerrarazi, haitzulo batean izkutatuz.
Es interesante cómo la voz de Mikelot busca representar la cultura y la libertad de los antepasados. Al principio Mikelot vive tranquilamente con su padre y el cristianismo ha estado con ellos durante años, pero aún respetan las costumbres de sus antepasados. A medida que vayan pasando los minutos, los cristianos querrán destruir o transformar el folclore antiguo. Esta es la misma historia que Mikelot, que quiere empezar a robar su hermosa voz convirtiéndose en cristiano y por otro lado exterminando a su padre, escondiéndolo en una cueva.
Más sobre Urgiza
Últimas películas consultadas